Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Peste 100 de locuitori ai satului Cobîlea au participat la o acțiune de salubrizare de Ziua Mondială a Mediului

Peste 100 de locuitori ai satului Cobîlea au participat la o acțiune de salubrizare de Ziua Mondială a Mediului

  imprimare
05.06.2017   253 Accesări  

La 3 iunie 2017, echipa proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) a organizat împreună cu primăria satului Cobîlea, raionul Șoldănești și S.A „Salubritate Şoldăneşti” un eveniment de salubrizare pe teritoriul localității. La eveniment au participat peste 100 locuitori ai satului Cobîlea.

Angela Ababei, primarul satului Cobîlea: „Sunt foarte mîndră de faptul că cobîlenii au răspuns inițiativei de a ieși și participa la această activitate. Cred că cei peste 100 de locuitori care sunt aici arată că oamenilor le pasă de mediul înconjurător. Sunt sigură că această campanie va avea un efect pozitiv asupra localității și locuitorilor din Cobîlea. Cei care nu au avut posibilitatea azi să fie aici cu noi, oricum au primit pliante informative și sperăm că vor lua atitudine față de salubrizare în general, iar oamenii să fie conștienți că deșeurile trebuie colectate separt, pe categorii”.

Mihai Ioncu, director S.A „Salubritate Şoldăneşti”: „Eram sigur că vom avea un eveniment reușit. A participat foarte multă lume, ceea ce înseamnă că este un interes foarte mare a populației referitor la problema salubrizării. Nu ne-am gândit niciodată că vom putea colecta atâtea deșeuri reciclabile într-un loc atât de mic. Sperăm ca evenimentul să aibă un impact pozitiv asupra populației din sat”.

La sfârșitul activității de salubrizare au fost colectați aropximativ 250 saci mari menajeri și 8 tomberoane de deșeuri separate: hîrtie, sticlă, plastic. 

Pe lângă activitățile de salubrizare, evenimentul a servit și ca o acțiune de informare a cetățenilor satului cu privire la colectarea separată a deșeurilor. Astfel, locuitorilor din Cobîlea le-au fost distribuite peste 100 pliante informative și alte materiale promoționale: tricouri, chipiuri, genți, etc.

Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Mondiale a Mediului, sau Ziua Mediului Înconjurător, care este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Aceasta a fost instituită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul României, Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase