Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Managerii locali și specialiștii din cadrul Agențiilor de Dezvoltare Regională capacitați în planificarea, implementarea, monitorizarea și raportarea proiectelor de servicii publice locale cu suportul MSPL

Managerii locali și specialiștii din cadrul Agențiilor de Dezvoltare Regională capacitați în planificarea, implementarea, monitorizarea și raportarea proiectelor de servicii publice locale cu suportul MSPL

  imprimare
01.03.2018   366 Accesări  

În perioada 1-2 martie, proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniai (GIZ) va organiza un atelier de lucru privind modalitățile de implementare a proiectelor de servicii publice locale.

Obiectivul acestei acțiuni este de a capacita managerii locali și specialiștii din cadrul Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) în planificarea, implementarea, monitorizarea și raportarea proiectelor de servicii publice locale în baza criteriilor de calitate. Totodată, evenimentul va oferi posibilitatea de a crea o platformă de comunicare și schimb de experiență între participanți.

Atelierul de lucru are drept grup țintă managerii de proiect locali, specialiștii din cadrul ADR responsabili pentru implementarea proiectelor, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), precum și reprezentanții organizațiilor societății civile.

Ca urmare a Acordului semnat între Germania și Uniunea Europeană pentru implementarea proiectul finanțat de UE "Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice", care este implementat în cooperare cu proiectul MSPL, la 15 februarie 2018 a avut loc evenimentul de semnare oficială a Memorandumurilor de Înțelegere pentru implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectoarele vizate.

Astfel, participanții la eveniment vor fi familiarizați cu documentele de proiect precum sunt Memorandumurile de Înțelegere și anexele corespunzătoare, procedurile operaționale standard, regulile de vizibilitate și comunicare, precum și cu sistemul de raportare. De asemenea, un accent aparte se va face pe rolul societății civile în procesul de implementare a proiectelor.

Evenimentul va avea un caracter intercativ, care va implica nemijlocit lucru în grup și studii de caz. Timp de două zile participanții la evenimet vor avea posibilitatea să aplice în practică și să primească consiliere cu privire la procedurile de planificare și programare locală participativă, cooperare inter-comunală, investiții, consolidarea capacităților Autorităților Publice Locale și operatorilor de servicii, precum și mobilizarea comunității.

**************************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC)
.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase