Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Platforme de comunicare mai eficientă și rapidă pentru membrii CRD și CRS

Platforme de comunicare mai eficientă și rapidă pentru membrii CRD și CRS

  imprimare
02.07.2018   141 Accesări  

La 29 iunie 2018, a fost organizat un atelier de lucru care a avut drept scop consultarea reprezentanților Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) referitor la crearea platformelor online de comunicare pentru membrii Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare (CRD) și Comisiilor Regionale Sectoriale (CRS). La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai celor 4 ADR-uri și consultanții proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul atelierului, expertul Sergiu Gafton a prezentat conceptul platformei online de comunicare, etapele de dezvoltare a acesteia, compartimentele platformei de comunicare și aspectele tehnice legate de funcționalitățile sistemului.

Petru Veverița, Consultant național superior în planificare și programare regională din cadrul GIZ/MSPL: „Prin elaborarea acestor platforme online și punerea lor în practică dorim să creăm un instrument de comunicare mai rapid, prompt și eficient pentru membrii CRD-urilor și a CRS-urilor. De asemenea, acest instrument de comunicare va ușura și facilita munca persoanelor care se vor ocupa de detaliile logistice și organizatorice ale celor două instituții”.

Platforma online reprezintă o soluție pentru asigurarea necesităților de comunicare a actorilor implicați în procesele de organizare și participare la ședințele comisiilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare, dar și a ședințelor Comisiilor Regionale Sectoriale. Destinația primordială platformei online este asigurarea membrilor CRD și CRS cu un instrument de gestionare a ședințelor de lucru, gestionare a fișierelor în cadrul unei ședințe și alte necesități de comunicare.

Atât atelierul de lucru cât și elaborarea platformelor online de comunicare pentru CRD/CRS-uri sunt facilitate și susținute prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase