Prima   »  Ştiri & Galerii foto   »  Ştirile proiectului » Audieri publice la Râșcani. A fost dezbătută componenta „Aprovizionarea cu apă și servicii de canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului

Audieri publice la Râșcani. A fost dezbătută componenta „Aprovizionarea cu apă și servicii de canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului

  imprimare
02.10.2018   52 Accesări  

Vineri, 28 septembrie a.c., în incinta Consiliului raional Râșcani au fost organizate audieri publice pe marginea proiectului capitolului „Aprovizionarea cu apă și servicii de canalizare" din Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Râșcani (2018-2025), actualizat în contextul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație finanțat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat autorități publice locale de nivelul I și președinții comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului raional Râșcani, membrii Grupului local pentru planificare strategică, operatorul de aprovizionare cu apă și canalizare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai societății civile din raionul Râșcani și experți în domeniu.

În cadrul audierilor publice au fost prezentate concluziile analizei diagnostice privind dezvoltarea sectorului în raionul Râșcani, precum și unele recomandări privind dezvoltarea sectorului de aprovizionare cu apă și servicii de canalizare din raion pentru perioada 2018-2025. Totodată, participanți la eveniment au discutat și au agreat componenta actualizată din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Râșcani.

Proiectul componentei „Aprovizionarea cu apă și servicii de canalizare" din Strategia menționată va fi prezentat la o ședință a Consiliului raional Râșcani în vederea aprobării finale. Totodată, în cadrul Consiliului raional Râșcani urmează să fie creat un grup de lucru pentru monitorizarea implementării componentei respective.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). În urma realizării proiectului, în cele șase sate din raionul Râșcani vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului de AAC din cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 3,5 milioane de euro.

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase