print
Procedurile de achiziții publice este tematica unui seminar de instruire organizat în cadrul proiectului MSPL pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale
31.01.2018
986 Accesări

Procedurile de achiziții publice este tematica unui seminar de instruire organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale.

Pe data de 31 ianuarie 2018, reprezentanții Autorităților Publice Locale de nivelul I și II s-au familiarizat cu procedurile de achiziții publice în conformitate cu standardele Uniunii Europene, precum și cu rolul Grupului de lucru în cadrul procesului de achiziții publice.

Evenimentul a fost deschis de către dna Valentina Pleșca, Consultant Național Superior GIZ/MSPL în domeniul serviciilor publice locale : „Scopul ecestui eveniment este instuirea membrilor grupului de lucru în achiziții publice cu privire la procedurile Uniunii Europene în domeniul dat, precum și responsabilizarea tuturor celor implicați în acest proces amplu si responsabil. De rezultatul grupului de lucru depinde implementarea cu succes a proiectelor comune. Este nevoie ca mijloacele financiare alocate să fie utilizate corect, transparent și eficient".

Cursul de instruire a fost moderat de un expert internațional în domeniul achizițiilor publice din România, Adrian Mihailescu care a prezentat informații și studii de caz cu privire la cadrul general și aspectele de bază a procedurilor de achiziții publice, criteriile de selecție și cele de atribuire, precum și aspectele contractuale.

Participanți la eveniment au fost peste 45 de reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I și II din Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud ai Republicii Moldova.

*************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Tel +373 22 228319
Fax +373 22 000238
Copyright © 2019 Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova Toate drepturile rezervate.