La 8 noiembrie 2012, a fost inaugurat apeductul din satul Roşu, raionul Cahul. Acesta va asigura cu apă potabilă cei peste 3700 de locuitori ai satului, transmite Comunicate.md. Investiţiile s-au cifrat la peste 2,6 milioane de lei. Până la acest moment, peste 450 de gospodării au fost conectate. În total, au fost construiţi 14,3 kilometri de apeduct.

La ceremonia de lansare a apeductului, primarul satului Roşu, Grigore Furtună, a declarat: „Acest proiect este ca o mană cerească pentru noi, fiindcă niciuna din fântânile din sat nu e cu apă potabilă. În aceste condiţii, oamenii se plâng de boli hepatice. Suntem bucuroşi că în sfârşit visul nostru s-a îndeplinit.”

Pentru anul viitor, este preconizată construcţia a 18 kilometri de canalizare, conectat la sistemul orăşenesc din Cahul. Serviciul de apă şi canalizare va fi gestionat de Întreprinderea Municipală „Apă-Canal Cahul”. Până la sfârşitul anului 2012, ÎM „Apă-Canal Cahul” va primi finanţare pentru reparaţia oficiului şi procurarea echipamentului necesar pentru buna funcţionare a operatorului. De asemenea, va fi creată identitatea corporativă şi site-ul instituţional.

Proiectul de aprovizionare cu apă a fost gestionat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud, cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).