La 12 mai 2017 membrii Comitetului de Monitorizare ai proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL) – implementat de către Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) – s-au întrunit într-o nouă ședință de lucru. Scopul evenimentului a fost de a prezenta și discuta rezultatele proiectului în perioada de raportare ianuarie – martie 2017, dar și a puncta activitățile planificate pentru următorul trimestru (aprilie – iulie 2017).

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Contrucțiilor (MDRC), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), parteneri de dezvoltare și co-finanțatori ai proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și președintele Comitetului de Monitorizare al MSPL: „Evenimentul de astăzi nu este doar pentru a face totalizarea celor trei luni de activitatea a MSPL, dar ne va servi drept platformă pentru a discuta și alte subiecte ce țin de dezvoltarea regională. Am ajuns la o etapă când trebuie să catalizăm anumite procese. Și, sunt sigur că ne vom descurca, iar mobilizarea este unul din cele mai importate lucruri în acest sens”.

Philipp Johannsen, director de ţară GIZ și manager al proiectului MSPL: „Ședința este o oportunitate pentru discuții sincere, deschise și eficiente. Prin prezentările care le vom avea ne propunem să punctăm realizările proiectului MSPL din trimestrul trecut, dar, totodată, să identificăm și provocările care le-am întâlnit”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție a proiectului în perioada de raportare, au menționat despre activitățile planificate pentru următorul trimestru al anului 2017 şi au identificat provocările care ar putea apărea în viitor specificând în același timp și soluțiile pentru acestea.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul României, Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Pentru mai multe detalii discutate în cadrul evenimentului puteți accesa prezentarea AICI.