Membrii grupului de lucru pe proiect (GLP) în sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din municipiul Bălți s-au reunit marți, 27 septembrie, în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta pe marginea studiului de fezabilitate elaborat pentru conceptul de proiect viabil „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Bălți”.

Atelierul de lucru a fost organizat de ADR Nord în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, domeniul de intervenție 2 – „Planificarea și programarea regională”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinit de Guvernul Germaniei.

La eveniment au participat reprezentanți de la ADR Nord, GIZ, membrii GLP și reprezentanți ai administrației publice locale.

Amintim că, în cadrul Programului regional sectorial (PRS), sectorul AAC, Comisia interministerială responsabilă de domeniul AAC a selectat, în data de 11 februarie 2015, 5 concepte de proiecte viabile din cele 11 concepte de proiecte posibile acceptate inițial pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. Ulterior, experții au efectuat vizite în raioanele Sângerei, Fălești, Drochia, Edineț și municipiul Bălți, unde au fost discutate probleme ce ţin de aspectele financiare, tehnice şi legale pentru iniţierea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate cu privire la sistemul de AAC.