Transformarea către o economie circulară va fi esențială pentru protecția climei și prevenirea deșeurilor, precum și pentru viitorul competitivității companiilor. GIZ – Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei in parteneriat cu Wuppertal Institut si Circular Valley lansează un program de accelerare conceput special pentru start-up-uri circulare inovatoare.

Ai o idee de start-up circular? Dorești să o dezvolți în continuare cu experți din industrie și să ai șansa de a-ți prezenta ideea? Atunci avem programul perfect pentru tine!

❔ Ce cuprinde programul

  • Transformarea către o economie circulară va fi esențială pentru protecția climei și prevenirea deșeurilor, precum și pentru competitivitatea viitoare a companiilor
  • Modelele de afaceri circulare vor juca un rol important – în special ideile inovatoare ale start-up-urilor.
  • GIZ finanțează acest proiect de accelerare pentru a valorifica și dezvolta punctele forte ale Moldovei și pentru a dezvolta concepte, produse și modele de afaceri în domeniul economiei circulare.

💡 Ce te așteaptă

  • Un mediu internațional, divers și inovator, format din promotori ai schimbării
  • Contact direct cu parteneri din industria și mediul academic din Germania
  • Ateliere de lucru cu experți/te și module de formare personalizate, precum și mentorat și coaching individual pentru o dezvoltare adaptată la nevoile specifice
  • Schimburi de la egal la egal și co-working între start-up-urile din acceleratorul nostru
  • Patru ateliere de lucru în iunie 2000, de la modul de elaborare a unui caz de afaceri până la pregătirea pentru prezentare

 💡 Ce așteptăm de la tine

  • Să fii pasionat/ă de economia circulară și să ai o idee care poate fi dezvoltată
  • Să participi la sesiunile noastre de accelerare digitală din iunie 2022

🚀 Programul se încheie cu o zi de demonstrații în care vă puteți prezenta ideea de start-up și puteți intra în contact cu reprezentanți ai industriei din Germania.

📅 Aplică cu pitch deck-ul tău până la data limită de 3 iunie 2022, trimitand un E-mail la adrea: la franziska.erbe@wupperinst.org. Vom alege până la 5 start-up-uri și vă vom contacta imediat pentru a vă organiza participarea.

Acest program este finanțat de Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat împreună cu Wuppertal Institut și Circular Walley în cadrul proiectului Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova. Programul de accelerare are ca scop valorificarea și dezvoltarea punctelor forte unice ale Republicii Moldova în elaborarea conceptelor, produselor și modelelor de afaceri în domeniul economiei circulare.