Specialiștii din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) au participat la un atelier de lucru, care a avut drept tematică „Tehnicile de administrare și promovare instituțională prin intermediul platformelor de social media și a rețelelor sociale”. Pe parcursul celor două zile de seminar, Cristian Saulea, expert în comunicare, le-a vorbit participanților despre cele mai noi tehnici și cunoștințe din domeniu.

Luminița Netedu, specialist în comunicare, ADR Sud: „În cadrul trainingului organizat cu suportul GIZ/MSPL am avut o comunicare foarte utilă și eficientă, pe care noi, comunicatorii din cadrul instituțiilor de dezvoltare regională, am așteptat-o demult. Am învățat cum să spunem mult cu cuvinte puține, cum să transmitem mesaje-cheie, astfel încât acestea să ajungă exact la publicul țintă și să se facă maxim auzite. Totodată, am însușit noi tehnici de promovare instituțională prin intermediul platformelor de social media și a rețelelor de socializare”.

Nicolae Mavrodi, șeful Secției managementul proiectelor, ADR UTA Găgăuzia: „Au fost prezentate practici și exemple concret: cum trebuie și cum nu trebuie făcute anumite lucruri. Am analizat în regim online paginile oficiale pe rețelele sociale, care sunt greșelile pe care le-am făcut și unde trebuie să facem mai bine. Mai mult, am învățat despre aplicațiile care ne pot ajuta la administrarea rețelelor sociale. După părerea mea a fost o activitatea foarte utilă și, cel mai important, informativă”.

Atelierul de lucru a servit drept activitate pentru edificarea capacităților de comunicare pentru angajații MADRM și ADR-uri. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), care este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
************************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).