Banca Europeană de Investiții oferă finanțare pentru termoizolarea clădirilor din capitală. La un acord în acest sens a ajuns primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, cu reprezentanții BEI.

Dorin Chirtoacă a precizat la ședința serviciilor operative a Primăriei că, inițial, finanţatorul european va acorda 25 de milioane de euro pentru reabilitarea clădirilor din capitală.

”Avem aceptul BEI, ca în a doua jumătatea a anului, sau la început de toamnă, va avea loc semnarea acestui proiect. Până la sfârșitul lunii martie se așteaptă prezentarea listei clădirilor care urmează a fi supuse termoizolării, cum sunt școli, grădinițe, spitale și alte instituții municipale, pentru ca în paralel să fie derulat un studiu de fezabilitatea pentru blocurile locative”, a declarat primarul.

Edilul capitalei a menționat că o parte dintre acești bani vor fi folosiți pentru termoizolarea clădirilor municipalității, iar alta – pentru blocurile locative.

”Pornim la drum cu un proiect major pentru municipiul Chișinău. O parte din acești bani se vor duce la instituții publice, o parte la blocurile locative. Prin aceasta, demarăm și acest domeniu care va schimba la față și la conținut municipiul Chișinău”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Izolarea termică a clădirilor ar urma să înceapă în anul 2017, iar cea a blocurilor de locuit – în 2018.