Membrii CDL Orhei s-au întrunit astăzi, 4 august, în cadrul unei ședințe a Comitetului Director Local privind implementarea Proiectului Pilot „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Raional Orhei” realizat de ADR Centru din cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Comitetul Director Local a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Casei Naționale de Asigurări în Medicină, Consiliului Raional Orhei și IMSP Spitalului Raional Orhei.

Astfel, în cadrul ședinței s-a examinat Raportul cu privire la implementarea Proiectului pentru trimestrul I, și II, raportul echipei de management energetic referire la  economiile obținute în IMSP Spitalul Raional Orhei ca rezultat al implementării măsurilor de eficiență energetică pentru perioada a 6 luni ale anului 2016 comparativ cu 2015, precum și prezentarea Planului de lucru pentru trimestrul III și IV, pronosticuri. Totodată, s-a pus accent pe implementarea sistemului de management energetic în IMSP Spitalul Raional Orhei, dar și dificultățile întâmpinate pe toată durata implementării proiectului.

Amintim, că în cadrul acestui Proiect de dezvoltare regională Raionul Orhei beneficiază de investiții majore din partea Guvernului German pentru sporirea calității serviciilor medicale și confortului termic al pacienților prin implementarea măsurilor de Eficiență Energetică.