Deși evenimentele dedicate Zilei Europei 2022 au trecut, ne face plăcere să ne reaminim de acele clipe frumoase petrecute cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Ambasadorul UE ES Jānis Mažeiks, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, partenerii și beneficiarii proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale”.

Pentru a crește vizibilitatea sprijinului UE comunităților din Moldova, dar și pentru a promova rezultatele GIZ/MSPL, echipa proiectului a participat la evenimentele și activitățile dedicate Zilei Europei la Chișinău pe 14 mai, la Ungheni, pe 15 mai și la Edineț pe 21 mai.

Reprezentanți și reprezentante ale Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord, ÎM Apă-Canal Ungheni, Apă-Canal Edineț s-au alăturat echipei MSPL și au povestit vizitatorilor despre proiectele de infrastructură finanțate de UE, suportul primit din partea UE și a Guvernului Germaniei și rezultatele obținute până în prezent.

În cortul MSPL au fost proiectate scurte videoclipuri și desene animate legate de serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiența energetică, gestionarea deșeurilor și protecția mediului. Copiii care au vizitat cortul au putut expune creativ prin desene viziunea lor despre o țară mai curată și lume mai fericită. Toți băieții și fetele au primit cadouri creioane colorate, traiste pentru echipament sportiv sau sticle reutilizabile de apă.

La Ungheni, în parcul Micul Cluj s-au expus echipamente de testare a apei și s-au făcut demonstrații ale unor procese de purificare a apei potabile.

La Edinet, în piața principală din oraș, la cortul MSPL adulții au avut posibilitatea să se distreze alături de copii – au făcut un puzzle „Drumul unui tarif”, un joc elaborat de unul din beneficiarii de granturi ai proiectului MSPL Asociația Jurnaliștilor de Mediu. Prezent la eveniment, Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, alături de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Directoarea ADR Nord, Maria Prisacari și Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, au vizitat cortul MSPL și s-au salutat cu echipa proiectului.

#MLPS #GIZ #EuropeDay2022 #SolidarityForPeace

#ZiuaEuropei2022 #SolidaritatePentruPace