Ministrul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare Dirk Niebel, în perioada 29-30 mai 2012, se va afla în vizită oficială în Republica Moldova în legătură cu aniverarea de 20 de ani de la stabilirea relaţiilor de cooperare moldo-germane. Potrivit unui comunicat mediatizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, pe 30 mai oaspetele german va vizita Spitalul Regional din Orhei.

Această instituţie a fost aleasă ca obiect al vizitei Ministrului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, pentru că a atras în ultimii trei ani investiţii importante, inclusiv din fonduri germane pentru cooperare tehnică şi financiară. În prezent Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), desfăşoară un proiect de creştere a eficienţei energetice a spitalului.

La întrevederea dlui Dirk Niebel cu administraţia şi angajaţii spitalului din Orhei vor mai participa reprezentanţii delegaţiei germane, sunt invitaţi funcţionari publici, oameni de afaceri şi jurnalişti, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, se precizează în comunicatul MDRC.