Aproximativ 30 de reprezentanți ai organizațiilor societății civile au participat la un atelier de lucru care a avut drept tematică implicarea societății civile în procesul de furnizare a serviciilor publice locale moderne. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Petru Veveriță, Consultant Național Superior MSPL/GIZ a făcut o descrierea succintă a proiectului MSPL, inclusiv lecțiile învățate în cadrul primei faze a implementării și a menționat că: „…scopul evenimentului de astăzi are la bază anunțarea concursului pentru organizațiile societății civile care se vor implica în procesele de furnizare a serviciilor publice locale pentru proiectele care vor beneficia de suportul proiectului MSPL”.

Igor Malai, Șef adjunct al Direcției generale dezvoltare regională (MDRC) a prezentat o succintă istorie a rolului și obiectivelor MDRC subliniind principiile dezvoltării regionale și descrierea relațiilor cu Consiliile Regionale pentru Dezvoltare (CRD), Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și ministerele de resort. Totodată, reprezentantul MDRC a subliniat rolul important pe care trebuie să îl joace organizațiile societății civile în domeniul dezvoltării regionale. „Dezvoltarea regională este o activitate coordonată între mai mulți actori, printre care autoritățile publice centrale și locale, mediul de afaceri și bineînțeles societatea civilă. Această cooperare trebuie să influiențeze schimbarea și dezvoltarea socio-economică a localităților țării”, a menționat Igor Malai.

În cadrul evenimentului au fost prezentați termenii de referință privind implicarea societății civile în procesul de furnizare a serviciilor publice locale, precum și descrierea și calendarul activităților principale planificate.

Prezentarea de la eveniment poate fi accesată AICI.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul României, Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).