Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Spitalul raional Orhei va începe sezonul de încălzire din acest an cu reţele şi puncte termice noi. Lucrările au fost finalizate recent în cadrul unui proiect regional susţinut de Guvernul Germaniei, informează  MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), este vorba de un subproiect al celei de a II-a etape a programului “Creşterea eficienţei energetice la spitalul regional Orhei”. Acesta a demarat în noiembrie 2015, iar pînă în septembrie curent la principala instituţie medicală din Orhei, care deserveşte mai  multe raioane învecinate, au fost date în folosinţă peste 1,5 km de reţele şi 11 puncte termice noi.

Proiectul de la Orhei a fost lansat în anul 2012. Obiectivul general al acestuia constă în sporirea eficienței energetice a spitalului. Pe parcursul primei etape de implementare, finalizată în primăvara anului 2015, a fost modernizat sistemul de încălzire care a optimizat cheltuielile pentru energie termică, a fost instalat un sistem solar ş.a.

Programul „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei” este implementat de către ADR Centru cu susţinerea financiară a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. Suma investițiilor constituie 6,3 milioane de lei pentru prima etapă a proiectului şi alte aproximativ 10,7 mln de lei sînt preconizate pentru cea de-a doua etapă.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)