La 19 aprilie, Institutul de Formare Continuă în domeniul serviciilor de Alimentare cu Apă și Canalizare (IFCAAC) pentru membrii Asociației „Moldova Apă-Canal” (AMAC) a organizat prima ședința grupului de lucru pentru elaborarea unui modul nou, cu tematica „Implementarea proiectelor de investiții în sectorul aprovizionare cu apă și canalizare”. Atât evenimentul cât și activitățile referente acestuia sunt susținute prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanții AMAC, IFCAAC, Universității Tehnice din Moldova (UTM), Întreprinderii Municipale „Apă-Canal” Chişinău, Congresului Autorităților Publice Locale (CALM), Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ai Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Aceștia vor fi responsabili de elaborarea curriculei de instruire, a agendei sesiunilor de instruire, identificarea sarcinilor formatorilor și monitorizarea implementării Modulului.

Începând cu anul 2015, AMAC și IFCAAC implementează Programul Național de Creștere a Capacitaților Actorilor din sectorul de Aprovizionare cu Apă și Canalizare. Programul conține o serie de module de instruire care au ca obiectiv dezvoltarea capacităților personalului managerial și tehnic al operatorilor de apă și canalizare și a autorităților publice locale. Până la moment, au fost elaborate 9 module de instruire în urma cărora 419 angajați din cadrul a 43 de Operatori au obținut certificate de instruire acordate de către UTM.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).