Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) s-a întâlnit astăzi, 13 martie, cu Excelența Sa Pirkka Tapiola, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul întrunirii, oficialii au discutat despre parteneriatul și colaborarea dintre UE pentru Republica Moldova, proiectele de asistență ale UE în domeniul dezvoltării regionale și construcții, susținerea implementării Eurocodurilor și lansarea Campaniei de Informare în domeniul dezvoltării regionale „Construim viitorul acasă”.

Astfel, ministrul Vasile Bîtca și-a exprimat gratitudinea pentru asistența oferită de către UE în domeniul dezvoltării regionale și a apreciat „încrederea pe care o manifestă UE față de Republica Moldova și pentru MDRC în mod special, prin proiectele de Twinning, TAIEX și altele”. În același timp, Vasile Bîtca a menționat și despre beneficiile parteneriatului dintre MDRC și DG Regio în cadrul căruia au fost desfășurate mau multe activități de instruire a specialiștilor din MDRC și au fost organizate vizite de studiu a acestora în țările membre ale UE.

La rândul său, Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Republica Moldova a menționat că: „Uniunea Europeană va continua să ofere asistență financiară și logistică în domeniul dezvoltării regionale prin intermediul proiectelor Consolitadrea capacitatilor institutionale (CIB), TAIEX, Twinning, Cooperare Transfrontalieră (CBC)”. Excelența Sa a ținut însă să specifice că „unul din factorii determinanți în ceea ce privește domeniul dezvoltării regionale este colaborarea la nivel inter-ministerial”.