Pe 27 februarie 2024, elevii, părinții și profesorii, ambasadorul Uniunii Europene și reprezentantul Ambasadei Germaniei, precum și mulți alți invitați au sărbătorit inaugurarea clădirii renovate a Liceului Teoretic “Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești.

Cebotari Adriana, elevă în clasa a XII-a, în discursul său adresat oaspeților de onoare a menționat: „Mulțumim pentru că ați creat un spațiu în care cunoștințele noastre se întâlnesc cu inspirația și creativitatea noastră prinde aripi. Așadar, mulțumim, nu doar pentru construcția pereților, ci pentru construcția viitorului nostru. Cu încredere și recunoștință, suntem mândri să ne numim elevii acestui liceu.”

Proiectul de renovare a Liceului Teoretic din orașul Șoldănești este ultimul dintre cele opt proiecte în școli implementate cu fonduri europene. Datorită panourilor solare, izolării termice îmbunătățite, ferestrelor noi, sistemelor de încălzire și ventilație îmbunătățite, Liceul va consuma acum doar jumătate din energia folosită anterior.

Pentru mai multe detalii, accesați comunicatul de presă al partenerului nostru, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Măsura investițională a fost finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Centru în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și eficiența energetică a clădirilor publice”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIRD). Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane de euro.

@Foto Schimbator Studio