Crearea identităţii Aprovizionarea cu apă a raionului Cahul – Apă de calitate la tine în localitate

În perioada ianuarie-iunie 2014, locuitorii raionului Cahul sunt informaţi despre beneficiile serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi despre responsabilitatea cetăţenilor de a achita la timp facturile pentru acest bun comun. Campania, cu genericul „Apă de calitate la tine în localitate” este desfăşurată de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud, în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul, cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei. Suportul este acordat prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Astfel, sloganul campaniei însoţește cele 2000 de broşuri şi 4000 de pliante, care vor fi distribuite cetăţenilor în cadrul celor 32 de întâlniri publice preconizate. Materialele promoţion pun accent pe beneficiile pentru unui sistem modern de alimentare cu apă şi canalizare, atât pentru sănătate, cât şi din punct de vedere economic şi al calităţii vieţii.

De asemenea, au fost plasate 400 de postere în 50 de localităţi care nu sunt deocamdată racordate la serviciul de apă şi canalizare. Totodată, mesajul campaniei a fost imprimat pe 8 panouri stradale.

Spotul video al campaniei este construit pe două cazuri: o familie care este nevoită să aducă apă de la o fântână unde parametrii de calitate nu corespund normelor şi alta care are apă la robinet, ceea ce le uşurează considerabil efortul. Spotul este difuzat la postul TV local şi pe Internet.

Consultanţii Centrului Contact-Cahul, organizaţie non-guvernamentală selectată prin concurs pentru a gestiona campania de comunicare, au desfășurat 70 de lecţii publice tematice pentru elevii a 35 de instituţii de învăţământ din raion. Au fost organizate 3 concursuri tematice de desen, pe categorii de vârstă. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, pe 22 martie, s-a desfăşurat concursul interactiv „TVC – Tinerețe, Vis, Cutezanță”. Campania a culminat cu o ceremonie de decernare a participanţilor activi la campanie. Aceştia s-au ales cu accesorii promoţionale simbolice.

Posterul campaniei

Poster pentru concursul de desen

 

Pliant

 

Banner stradal

ABC-ul consumatorului de apă

 

 

Accesorii promoţionale

Pagina Facebook a campaniei

Spot video

Înregistrarea video a concursului TVC

Reportaj video despre concursul TVC

Reportaj despre concursul de desen și festivitatea de premiere din 1 iunie