Cu suportul Uniunii Europene, peste 290 elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Matei Basarab” din Basarabeasca beneficiază de condiții de studiu îmbunătățite

535

Vineri, 24 noiembrie 2023, la Basarabeasca a avut loc inaugurarea proiectului finanțat de Uniunea Europeană privind sporirea eficienței energetice în cadrul Liceului Teoretic „Matei Basarab”. La eveniment au participat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, reprezentantul Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, reprezentanți GIZ Moldova, autorități publice locale, reprezentanți ai companiei de construcții, locuitori ai orașului Basarabeasca și reprezentanți ai societății civile, precum și elevii și profesorii Liceului.

Amelie Gurin, elevă cl. VIII, Liceul Teoretic „Matei Basarab”: „Acum avem privilegiul de a învăța într-un mediu modern și inspirațional, care ne motivează să ne atingem potențialul maxim. Proiectul de renovare a școlii noastre nu doar a schimbat aspectul fizic al clădirii, ci a creat și un spirit nou de energie în mijlocul nostru, o stare de bine, de confort. Ne simțim cu adevărat norocoși să facem parte din această parte din această comnunitate educativă.”

Pentru mai multe detalii, accesați comunicatul de presă al partenerului nostru, Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic ‘Matei Basarab’ din orașul Basarabeasca” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Sud în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și eficiența energetică a clădirilor publice”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIRD). Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane de euro.