La data de 16 octombrie 2015 în incinta primăriei or. Cahul membrii Comitetului Director Local (CDL) s-au reunit în a doua ședință de lucru pentru a evalua activitățile realizate pentru trimestru II și III al anului 2015 și pentru a planifica activitățile pentru trimestrul IV, ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC) în raionul Cahul”.

În cadrul şedinţei, membrii Comitetului Director Local au propus modificarea componenţei nominale a Comitetului Director. Ca urmare, în calitate de preşedinte a CDL a fost ales primarul or. Cahul, dnul Nicolai Dandiș, vicepreședinte CDL a fost numit vicepreședintele raionului Cahul, dnul Vlad Cășuneanu, iar secretar al CDL a fost confirmată dna Natalia Culeva, specialist al primăriei or. Cahul.

Un subiect important de pe ordinea de zi a şedinţei a vizat includerea comunei Lebedenco în aria de intervenţie a proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) în sectorul Aprovizionare cu Apă și Canalizare (AAC) în raionul Cahul”. Includerea localităţii respective se face oportună în contextul semnării acordului de finanţare dintre Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei şi Agenţia de Dezvoltare Elveţiană. Acordul de finanţare prevede alocarea mijloacelor financiare pentru construcţia magistralei de apeduct de la stația de pompare a or. Cahul pînă în comuna Lebedenco, precum şi a reţelelor interioare de apeduct pentru localităţile Hutulu, Lebedenco şi Ursoaia. Membrii CDL au acceptat unanim extinderea activităţilor proiectului în aria localităţii Lebedenco.

Printre subiectele discutate a fost şi problema identificării managerului de proiect. În cadrul şedinţei s-a convenit, că pentru monitorizarea activităţilor ce ţin de construcţia infrastructurii prevăzute în proiect, în sarcina administraţiilor locale va fi angajarea managerilor de proiect. Totodată, CDL va coopera împreuna cu Consiliul Raional Cahul în identificarea unui manager de proiect, care va coordona activităţile proiectului sub toate aspectele prevăzute în planul de implementare (planificare regională, cooperare intermunicipală, măsuri investiționale -asistență tehnică și financiară, dezvoltare de capacităţi, implicare comunitară).

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate pentru trimestrul III, anul 2015, precum şi trasarea principalelor sarcini pentru trimestrul următor. Principala sarcină stabilită este iniţierea procesului complex de creare a operatorului regional în domeniul AAC.