Astăzi, 28 februarie viceministrul Valentina Țapiș  și o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Mediului au participat la un atelier de lucru al Programului de Dezvoltare a Companiilor de Apă cu titlul „Ședință de Revizuire – Sesiunea  Primăvara 2013”.  Ministerul Mediului și BERD -ul în cadrul ședinței au avut misiunea de a lua act de progresul și problemele apărute la fiecare Companie de Apă din raioanele Ceadîr-Lunga, Leova, Orhei, Hîncești, Florești și Soroca, ghidate de EPTISA, compania care le acordă asistență în implementarea proiectelor de aprovizionare cu apă și sanitație. 
1.q
Bill Payne, lider de echipă a menționat la deschidere că „Consolidarea prezenţei Companiei EPTISA pe piaţa locală din Republica Moldova, prin derularea proiectelor ce au  ca obiectiv dezvoltarea utilităţilor de apă, necesită discutarea problemelor apărute între companiile de apă și consultați”. Cu o constatare: – „majoritatea problemelor-cheie pot fi discutate, dar nu și rezolvate la această ședință”, – a venit Dana Crăciunescu, senior banker BERD.
3 q

Viceministrul mediului Valentina Țapiș a recomandat audienței ca discuțiile să finalizeze cu elaborarea unui plan de acțiuni concret, care să indice soluțiile de extindere a termenului proiectului, tarifele, economiile.

NOTĂ: Contractul cu un buget de 933.000 Euro a demarat în luna mai 2011, urmând a se finaliza în mai 2013.  Eptisa  furnizează servicii de consultanţă pentru întărire instituţională şi supervizarea lucrărilor de construcţie din cadrul Programului de Dezvoltare a Utilităţilor de Apă din Moldova. Scopul proiectului este de a asista Unitatea de Management a Proiectului şi Unităţile de Implementare a Proiectului de la nivel local, în derularea activităţilor de monitorizare şi implementare a proiectului şi de a oferi asistenţă UIP pe tot parcursul procesului de achiziţii publice.

5 q4 q

De asemenea, Eptisa îndeplinește rolul „Inginerului”, conform Condiţiilor de Contract FIDIC, în vederea supervizării a 6 contracte de lucrări din regiunile: Floreşti, Soroca, Orhei, Ceadîr-Lunga, Hînceşti şi Leova, vizând o populaţie de peste 210.000 locuitori, având ca obiectiv reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din regiune.