Liceul Teoretic „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni a beneficiat de măsuri de eficiență energetică, realizate cu suportul financiar al Uniunii Europene. Astfel, elevii liceului se bucură de un mediu de studii mai confortabil, iar profesorii și personalul auxiliar – de condiții mai bune de muncă.

Măsurile de eficiență energetică au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană (UE) „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice”.

La evenimentul de inaugurare a măsurilor de eficiență energetică implementate la liceul „Ion Vatamanu” au participat reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), Guvernului Republicii Moldova, autorităților publice locale, profesorii și angajații liceului „Ion Vatamanu”, elevii și părinții lor, precum și alți locuitori ai municipiului Strășeni. 

Lucrările de eficientizare energetică a liceului „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni au inclus renovarea acoperișului și izolarea pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea sistemului de ventilare, a centralei termice și a rețelelor exterioare de încălzire, modernizarea bucătăriei, instalarea sistemului fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, asigurarea cu apă caldă menajeră și renovarea blocurilor sanitare interioare ale instituției, inclusiv pentru persoane cu necesități speciale.

Numărul total de beneficiari sunt peste 650 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai liceului. Valoarea totală a proiectului privind „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni constituie 1,2 milioane Euro, dintre care 1,1 milioane Euro acordați de UE, și 102 000 Euro – contribuție locală.

Lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni au fost finanțate de Uniunea Europeană și implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane Euro.