Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) și Academia de Administrare Publică (AAP) beneficiază de consilierea a doi experţi în domeniul cooperării internaționale și coordonării asistenței externe. Aceştia au fost angajaţi prin intermediul Centrului Internaţional de Migraţie şi Dezvoltare (CIM). CIM reprezintă instrumentul GIZ de promovare a resurselor umane în cadrul cooperării germane pentru dezvoltare. 

Astfel, Direcția relații internaționale și atragerea investițiilor a MDRC va fi asistată  de Ulrich Kleppmann. Misiunea acestuia este de a contribui la consolidarea relațiilor de cooperare cu partenerii internaționali activi în sector și inițierea unor noi colaborări. Respectiv, expertul se va implica în activitatea Consiliului sectorial în domeniul asistenţei externe, abilitat cu funcţii de programare şi monitorizare sectorială a proiectelor şi programelor. De asemenea, reieșind din specificul activității Direcției, va contribui la evidenţa tratatelor internaţionale încheiate de minister, inclusiv negocierea şi punerea în aplicare a acestora și va acorda suportul în avizarea şi consultarea anumitor documente de politici pe domeniul relaţiilor internaţionale.

Expertul care a fost angajat pentru Academia de Administrare Publică este Wolfgang Sender. Obiectivul său este de a asigura dezvoltarea organizațională a instituţiei, cu scopul de a-i spori eficiența, precum și  de a revizui programele de studii ale Academiei. Expertul se va concentra pe cooperarea cu donatorii internaționali şi partenerii europeni, pentru ca Academia sa devină o instituție-cheie în regiune pe domeniile de dezvoltare profesională pentru funcționarii publici.

Mecanismul de asistenţă CIM s-a dovedit a fi eficient în 75 de state, unde sunt dislocaţi peste 800 de experţi seniori.

MDRC şi AAP sunt parteneri ai proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), în cadrul căruia beneficiază de asistenţă tehnică.