Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale, aria de intervenție 2,”Planificarea și programarea regională” acordă suport ministerului dezvoltării regionale și construcțiilor, precum și ADR -urilor în demararea procesului de planificare regională în sectorul Eficiență Energetică în regiunile Nord, Centru și Sud, prin implementarea principiului participativ. Acest proces se axează pe antrenarea reprezentanților grupurilor de lucru, precum și a altor actori interesați, în ateliere de lucru specializate ce vin să acorde suport în luarea deciziilor, privind eficientizarea consumului de energie în clădirile publice la nivel regional. Atelierele de lucru sînt organizate în cele trei regiuni- Nord, Centru și Sud și au menirea  să dezvolte capacitățile de planificare sectorială la nivel regional și local.

Astfel,  a avut loc încă un atelier de lucru în RDS ce a avut drept obiectiv prezentarea și aprobarea planului regional în domeniul eficienței energetice în clădirile publice, și a listei de concepte de proiecte posibile în domeniul Eficienței Energetice în clădirile publice. Deasemenea, în cadrul acestui atelier s-au discutat profilurilr Raionale pentru sectorul Eficiență Energetică în clădirile publice.

La atelier au participat reprezentanți ai MDRC, ai APL-manageri energetici și  ingineri responsabili de domeniu,experți GIZ, GOPA, specialiști ai ADR Sud- membri ai grupului de lucru, ONG-uri relevante.

În cadrul celor trei sesiuni de instruire, experții GIZ,  Sergiu Robu și Stela Corobceanu, au oferit prezentări despre Planificarea Regională Sectorială și necesitatea Profilului Raional, obiectivul EE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud, estimarea suprafeţelor de clădiri propuse spre renovare şi profilul energetic pentru fiecare raion în parte. Au fost  prezentate  tipurile de clădiri publice propuse de a fi incluse în lista de concepte de proiecte posibile CPP, criteriile propuse la identificarea Conceptelor de Proiect Posibile, suprafața propusă spre reabilitare în Regiunea Sud, economisirile de energie per regiune, investițiile necesare per regiune şi Lista A. a conceptelor de proiecte posibile pentru Regiunea Sud.

În final, fiecare raion a votat lista Conceptelor de Proiect Posibile, însă doar pentru raioanele Cahul, Cimişlia şi Taraclia a fost recomandată o revizuire repetată din partea experţilor a clădirilor publice propuse, deoarece unele clădiri deja beneficiază de finanţare din Fondul de Eficiență Energetică. S-au stabilit și acțiunile urmtoare, astfel ca la 22 noiembrie 2013 să fie colectate profilurile  energetice raionale, cu modificările propuse din partea Grupurlor de Lucru din RDS şi expedierea lor către experții GIZ.