În perioada 17-18 mai 2019, la Bălți a fost organizat un atelier de lucru care a avut drept scop evaluarea implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) și a Strategiilor de Dezvoltare Regionale (SDR) pentru perioada 2016-2020. La atelier au participat reprezentanți ai MADRM, celor patru ADR-uri și consultanții GIZ.

Totodată, obiectivul acestei activități a fost îmbunătățirea capacităților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADRM), Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR-uri) în ceea ce privește raportarea bazată pe rezultat (RBM) în procesul de implementare a SNDR/SDR pentru perioada 2016-2020.

Pe parcursul celor două zile de lucru s-a discutat de asemenea despre revizuirea progreselor în atingerea obiectivelor generale și specifice, aspectele cheie privind cooperarea cu partenerii de dezvoltare; s-au prezentat de asemenea rezultatele referitor la vizitele de lucru la ADR efectuate de către MSPL/GIZ; și, s-a analizat raport privind implementarea SNDR/SDR 2016-2020.

Activitatea a fost desfășurată cu suportul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).